Mijn CBD ervaring

CBD en Asthma bronchiale door Mila van der Zanden

Na mijn 7e verjaardag kreeg ik van de dokter een Astma diagnose. Ik had moeite met ademen tijdens sporten en raakte vaak in paniek als ik pijn kreeg op de borst. Vooral met de eerste keer duikles op zomerkamp was het voor mij echt lastig om controle te krijgen over mijn ademhaling. Langdurig fietsen als kind had ik ook vaak moeite mee, vooral in de koude maanden en tijdens de lente. Gek genoeg kon ik altijd wel langdurig joggen en doe dat dan ook nog steeds regelmatig.

CBD en astma

Wat is astma? Astma is een chronische ziekte die de luchtwegen aantast en het ademen zeer moeilijk maakt. Deze ziekte leidt tot een ontsteking van de luchtwegen en veroorzaakt ademhalingsmoeilijkheden. Voor vele is ademen normaal en hoef je er niet op te letten. Voor mij is het normaal dat ik maandelijks een astma aanval heb en ben ik erg bewust geworden van mijn ademhaling. CBD helpt mij sinds 2018 ontzettend en ik heb er werkelijks steeds minder last van.

CBD-olie wordt vaak oraal ingenomen doormiddel van druppels. Ikzelf neem liever een capsule in of meng het met een glas water.

Ieder mens reageert anders op CBD. De aanbevolen dosering varieert en is ook nog eens afhankelijk van het percentage CBD-olie dat wordt gebruikt. In het begin vond ik CBD best eng en gebruikte ik een lage dosering. Nu gebruik ik soms wel 25mg per dag!

Naast mijn chronische ziekte astma, heb ik ook af en toe last van angsten tijdens sociale evenementen waar veel mensen aanwezig zijn. CBD helpt mij ook om rustiger te worden, meer ontspannen te zijn en dat maakt bijvoorbeeld een feestje met vrienden voor mij draaglijker.

CBD aanbevelen

Iedereen moet zelf beslissen als het gaat om medicijnen en gezondheid. Het is jouw lichaam. Ik kwam in aanraking met CBD doordat een familielid het mij aanraadde. Ik begon er over te lezen en met name online, was ik verbaasd hoe populair het middel tegenwoordig is. Vooral in Amerika! Mijn mening is, lees erover, bespreek het met je huisarts en ga het vooral eens één keer uitproberen. Het kan geen kwaad en is veilig om in te nemen.

——————————————

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *